Ik ben Geert Gerritse, geboren in 1956 in Zaandam. Getogen in Bergen op Zoom en econometrie gestudeerd in Tilburg. Na mijn studie zijn mijn vrouw en ik in Houten komen wonen (1983) en er niet meer vertrokken. Ons gezin met 3 kinderen hebben we hier opgebouwd. Inmiddels zijn de kinderen al lang het huis uit.  Ik werk bij de Erasmus Universiteit, waar ik momenteel als directeur leiding geef aan ondersteunende diensten en waar ik ook verantwoordelijk ben voor de (fysieke) campusvernieuwing. In mijn vrije tijd reis en sport ik graag. Ik hockey nog bij de club die ik mee heb opgericht: Hockeyclub Houten. Houten heeft mij veel geboden en ik vind dat ik ook wat terug hoor te doen. Daarnaast heb ik het tot nu toe goed gehad in het leven, maar ik ben me er ook zeer van bewust dat er Houtenaren zijn die op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid en/of werk tegenslagen kennen.  Ik vind dat hun belangen goed moeten worden geborgd.  Al met al voldoende reden voor mij om me zeer gemotiveerd beschikbaar te stellen voor de adviesraad.

Als geboren Schalkwijkse  heb ik 12,5 jaar bij de gemeente Houten gewerkt. Ik had diverse functies in het sociale domein. Vervolgens ben ik voor de gemeente Amsterdam gaan werken en was daar vanaf het eerste uur betrokken bij het ontstaan van de Wmo. Amsterdam heeft toen de Dienst Zorg en Samenleven opgericht waar ik me vooral heb bezig gehouden met inkoop van de zorg  binnen de Wmo.
Per 1 januari 2011 werd ik volledig arbeidsongeschikt vanwege een visuele beperking. Op dat moment kwam ik ook als privé persoon in aanraking met de Wmo. Na een periode van revalidatie ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligers werk en kwam bij de  Stichting Gehandicapten belangen Houten. Op deze manier kan ik zowel mijn werk- als privé ervaring  met de Wmo inzetten.
Nu de Wmo raad is  komen te vervallen en een nieuwe vorm van clientenparticipatie is ontstaan vind ik het van groot belang dat onze stichting hierin is vertegenwoordigd. Daarom heb ik me aangemeld als deelnemer van de  nieuwe adviesraad sociaal domein. En hoop op deze manier mijn bijdrage te leveren ten behoeve van  alle belanghebbenden binnen den buiten de Rondweg van de gemeente Houten.

De afgelopen jaren ben ik als betrokken burger van Houten, met interesse in het sociale domein, betrokken geraakt bij de WMO raad. Naast persoonlijke interesse op sociale vraagstukken is ook de ziekte van mijn dochter in 2012/2013 een mede motivator geworden. De zoektocht naar mogelijkheden voor haar binnen het WMO domein hebben mijn expertise vergroot maar ook het inzicht gegeven in de complexiteit van de regelingen en welke hindernissen je als aanvrager ervaart.

Door de recente overheveling van taken en bevoegdheden van overheid naar gemeente op het zorg domein is de rol van meedenkende burgers toegenomen en noodzakelijker. De concrete invulling daarvan door de gemeente ligt voor in de Adviesraad Sociaal Domein. Ik wil daar dan ook graag de komende jaren mede vorm aan geven.

Mijn naam is Hilde Delissen en woon inmiddels bijna 17 jaar naar grote tevredenheid in Houten. Ik ben getrouwd en heb een mooie, lieve dochter.

Ik heb een gezin met uitdaging waardoor ik ruime ervaring heb met het mantelzorgerschap.

Na een aantal pittige jaren vind ik het fijn dat ik mijn horizon te verbreden en mijn ervaringen als mantelzorger (en mens) te gebruiken in de Adviesraad.

Mijn rol binnen de Adviesraad is dat ik de afgevaardigde ben uit de Satelliet Mantelzorg. Onze Satelliet is nog niet zo lang bezig maar wij hopen snel en slagvaardig aan het werk te gaan waarbij doorzichtigheid en pragmatiek hoog in het vaandel staan.

Door mijn werk als gz-psycholoog en moeder van drie kinderen maak ik van dichtbij mee hoe hulpverlening op het gebied van jeugd in Houten en omstreken is geregeld en hoor ik veel verhalen over welke belemmeringen ouders en kinderen hierbij ervaren. Omdat ik ook wetenschappelijk onderzoek doe naar wat wel en wat niet werkt in interventies voor ouders en kinderen weet ik hoe effectieve jeugdhulpverlening er in theorie uit zou moeten zien. Graag wil ik deze kennis benutten om de toeleiding tot en organisatie van de hulpverlening voor jeugdigen in de gemeente Houten nader vorm te geven. Deze Adviesraad lijkt me een goede plek om hiermee te beginnen en om alle praktijkervaringen van ouders en kinderen aan te kunnen wenden om de jeugdhulp binnen het sociaal domein verder te optimaliseren.

 

Mijn naam is Henk Donker en ik ben 64 jaar. Gehuwd en 2 kinderen en 31/2 kleinkind (1 onderweg) Officieel moet ik nog een paar maanden werken, maar ja…..


Door mijn ervaringen in het leven ben ik erg betrokken geraakt bij de zorg. Ouders, die dement werden, een kleinkind met een orgaan ziekte etc. Hierdoor heb ik de zorg door en door leren kennen en ook, wat er aan schort. Dat is mijn meest belangrijke motivatie om mij voor de WMO in te zetten.

Ik geloof in een goede samenwerking met de andere partijen omdat we het samen met een beperkt budget moeten doen.

Mijn naam is Bart Verhagen. In het dagelijks leven ben ik energie-adviseur. Ik woon vijftien jaar in Houten en altijd ben ik wel op een of andere manier actief geweest binnen de gemeente Houten. Na enkele jaren in de gemeenteraad, ben ik actief geworden in de Cliëntenraad, omdat ik het belangrijk vind dat de mensen die een steuntje nodig hebben dat steuntje ook echt krijgen van de gemeente. Helaas is dat niet zo vanzelfsprekend als het wel eens lijkt.

jFontSize

A- A A+

JEvents Latest Events

No events

© 2015 Adviesraad Sociaal Domein Houten info@adviesraadhouten.nl

Please publish modules in offcanvas position.