Op 6 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Houten de verordening 'Cliënt- en burgerbetrokkenheid in het Sociaal Domein gemeente Houten' vastgesteld. Daarmee heeft de gemeenteraad de Adviesraad Houten formeel ingesteld.

De inspraak- en burgerbetrokkenheid is hiermee volgens het 'Houtens Model' geregeld. Kenmerkend voor het Houtens Model is dat de basis wordt gevormd door laagdrempelige satellieten waar burgers gemakkelijk toegang tot kunnen hebben, zodat signalen gemakkelijk opgepikt kunnen worden. In de adviesraad worden deze signalen vertaald naar een advies aan het gemeentebestuur van Houten.

De verordening geeft de spelregels voor het college via burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de adviesraad. Het is een globale verordening waarin nu het minimale is geregeld. In de komende tijd zullen de adviesraad, de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders al doende de samenwerking verder vormgeven. Na een jaar wordt er geëvalueerd en zal er een definitieve verordening worden geschreven.

Voor de raadsvergadering heeft de adviesraad in oprichting al gesproken over de opzet en een eerste advies uitgebracht. Dit advies vindt u hier: Advies

Het volledige raadsvoorstel met de bijbehorende bijlagen vindt u op het BIS (Bestuurlijk Informatie Systeem) van de gemeente Houten: Stukken

jFontSize

A- A A+

JEvents Latest Events

No events

© 2015 Adviesraad Sociaal Domein Houten info@adviesraadhouten.nl

Please publish modules in offcanvas position.